Preminuo Putinov kreator Valentin Judaškin!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 22:44

Preminuo Putinov kreator Valentin Judaškin!

Bio je sinonim za klasiku!

Dizajner Valentin Judaškin preminuo je u 59. godini, potvrdila je njegova supruga.

Njemu je 2016. godine dijagnostikovan rak bubrega, a zatim i metastaze u glavi. Od tada je na lečenju.

Rođen u Moskovskoj oblasti, Judaškin je postao poznat tokom 1980-ih, oblačeći Raisu Gorbačovu. Smatra se prvim post-sovjetskim dizajnerom koji je uneo savremeni ruski izgled u svet međunarodne mode, oduševivši kritičare raskošnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teatralnošću, kao i stilovima koji se mogu nositi.Godine 2010. redizajnirao je ruske vojne uniforme, kreirajući 85 dizajna za odevanje svih rodova ruskih oružanih snaga.

A post shared by VALENTIN YUDASHKIN (@valentinyudashkin_official)

On je 2012. godine bio čovek od poverenja ruskog predsednika Vladimira Putina. Od februara 2012. preuzeo je funkciju predsednika Ruskog plesnog sportskog saveza, a iste godine postao je i glavni urednik TV kanala Stil i moda. Imao je zvanje Narodnog umetnika Rusije (2005), Zaslužnog umetnika Rusije (1999).

A post shared by VALENTIN YUDASHKIN (@valentinyudashkin_official)

Svoju karijeru započeo je 1980, a njegova prva kolekcija predstavljena je u Parizu 1991. godine.1994. i 1996. dizajnirao je kostime za ruski olimpijski tim, a 1999. za rusku žensku i mušku fudbalsku reprezentaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.