Preminula kraljica južnjačkog melosa Usnija Redžepova

Izvor: Prva.rs, 01.Okt.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula kraljica južnjačkog melosa Usnija Redžepova

Legendarna pevačica preminula je danas u 69. godini. Redžepova se pre nekoliko meseci iz rodnog Skoplja vratila u Beograd kako bi se podvrgla lečenju, umrla je od raka pluća.
Sa pravom je nosila epitet kraljice južnjačkog melosa, a zauvek će ostati upamćena po nezaboravnim muzičkim numerama kao što su “Kazuj krčmo Džerimo”, “Rasule se kose moje” i “Živote moj”, "Zbog tebe, mori Leno", ali i brojnim drugim hitovima koje je izvodila sa trubačima.
Usnija, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je 25 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu igrala Koštanu, razbolela se pre smrti supruga - harmonikaša Svetomira Šešića Šeleta. Kada je istaknuti estradni umetnik preminuo pre dve godine od raka pankreasa, to je Usniju potpuno dotuklo.Usnija će biti sahranjena u rodnom Skoplju.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.