Preminula Jadranka Stojaković (video)

Izvor: Scandal.rs, 04.Maj.2016, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Jadranka Stojaković (video)

Poznata kantautorka Jadranka Stojaković preminula je u utorak u Banjaluci nakon duge i teške bolesti.

Jadranka Stojaković je rođena 24. jula 1950. godine u Sarajevu, gde je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom.

Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom pesama Alekse Šantića i Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

Radila je i primenjenu muziku za televiziju, a napisala je i uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živela je u Japanu, do povratka u BiH 2011. godine.

Među njenim najpoznatijim pesmama su “Sve smo mogli mi”, “Što te nema” i “Ima neka tajna veza”.

Duže vreme je bolovala od multipla skleroze, a poslednje dve godine provela u Domu za starije osobe “Ivan Pavao Drugi” u Banjaluci.

Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Umrla Jadranka Stojaković

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2016

BANJALUKA..Poznata kantautorka Jadranka Stojaković (66) preminula je sinoć  u Banjaluci nakon duge i teške bolesti, javio je jutros RTRS...Jadranka je rodjena  24. jula 1950. godine u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, studirala je Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu, a muzikom je počela da se...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.