Pred njom se i šeik klanja: Upoznajte jedinu pravu kraljicu modernog doba

Izvor: Svet, 27.Apr.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred njom se i šeik klanja: Upoznajte jedinu pravu kraljicu modernog doba

Foto: Getty



Šeiku Mozu (punog imena Sheikha Mozah Bint Nasser al-Missned) danas nazivaju prvom damom arapskog društva, a svojim ambicijama, inteligencijom i lepotom uspela je da se probije u prve redove najmoćnijih osoba današnjice, a uz to je zaslužna za modernizaciju Katara.
Rođena je 1959. godine u gradu Al Kor na severu ove zemlje, ali je sa svojim ocem, radikalnim borcem za ravnopravnu podelu bogatstva, dugi niz godina živela u izganstvu. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Katar se vratila nakon što se sa samo 18 godina udala za šeika Hamada Tanija (Hamad bin Khalifa Al Thani). Tako je postala druga po redu od njegove tri žene.
Tada počinje da studira sociologiju na Univerzitetu u Kataru na kojem je kasnije diplomirala. Tokom godina, zahvaljujući konstantnom zalaganju u obrazovanje žena i izgradnji velikih obrazovnih instutucija, dobila je čak sedam počasnih doktorata.
Interesantno je da šeik Hamad Tani tvrdi da je šeika Moza njegova jedina ljubav, a da su brakovi sa njegove druge dve supruge sklopljeni iz čisto političkih razloga. Kaže da je to bila ljubav na prvi pogled i da naprosto obožava njen smisao za humor. Njih dvoje imaju sedmoro dece, pet sinova i dve kćeri. NJihov prvorođeni sin Tamim, iako ne i najstariji od svih šeikovih sinova, proglašen je za prestolonaslednika, upravo zbog kraljevog dubokog poštovanja prema šeici Mozi.
Više detalja o životu ove dame možete pročitati OVDE.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Pred njom se i šeik klanja: Upoznajte jedinu pravu kraljicu modernog doba

Izvor: Scandal.rs, 27.Apr.2015

Rođena je 1959. godine u gradu Al Kor na severu ove zemlje, ali je sa svojim ocem, radikalnim borcem za ravnopravnu podelu bogatstva, dugi niz godina živela u izganstvu. U Katar se vratila nakon što se sa samo 18 godina udala za šeika Hamada Tanija (Hamad bin Khalifa Al Thani). Tako je postala druga...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.