Pre 6 godina Rihanna je osvojila top liste najkontroverznijom pesmom u karijeri

Izvor: Tracara.com, 21.Mar.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre 6 godina Rihanna je osvojila top liste najkontroverznijom pesmom u karijeri

Come on, rude boy, can you get it up? (foto: Screenshot) Do 2009. godine je njena karijera išla uzlaznom putanjom i ceo svet je prisustvovao postepenoj transformaciji od r’n’b devojke u kasnom tinejdžerskom razdoblju do ultimativne pop zvezde koja se ne libi da se poigrava sa postavljanjem modnih trendova, ali i sopstvenom seksualnošću. Međutim, nagli zastoj u Rihanninoj karijeri nastaje onda kada je postala žrtva partnerskog nasilja i čitavih godinu dana su novinske stupce ispunjavale >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << samo vesti navodnim pomirenjima i raskidima sa Chris Brownom, ali o povratku na muzičku scenu nije bilo reči.Ipak, krajem godine se u prodaji našao Rated R, dve godine nakon prethodnog albuma Good girl gone bad, i s obzirom na okolnosti bio je znatno mračniji u odnosu na sva njena prethodna izdanja, a većina pesama bavila se pogrešnom slikom koju su mediji izgradili o tada 21-godišnjoj pevačici koja je nakon medijske ćutnje htela svima da dokaže da je mnogo jača osoba nego što svi misle (Hard), ali da se, pored svega, ne boji da duboko preispita autodestruktivnu ljubav koju je ostavila iza sebe (Stupid in love, Russian roulette, Cold case love). Ipak, najviše pompe je izazvao treći singl Rude boy zbog svog provokativnog teksta u kom se mnogi stihovi mogu protumačiti dvojako, pa tako slušalac uvek ostaje u nedoumici da li ona govori o karakteru muškarca kom je pesma upućena ili o njegovom polnom organu. Kada se na sve to doda činjenica da je ceo svet prethodne godine bio zgranut fotografijama njenog modricama i podlivima prekrivenog lica postaje još jasnije zbog čega su društvene mreže vrvele od komentara na račun ove zarazne pesme sa elementima regea. Rihanna kao da nije marila za celu pompu koju je izazvala. Ona se opušteno smeškala dok je izdovila zavodljivi ples u spotu koji je obilovao referencama na rad umetnika s kraja prošlog veka kao što su Andy Warhol, Kieth Haring i Jean-Michel Basquiat. Iza ovog zanimljivog video ostvarenja stoji američka režiserka Melina Matsoukas, koja se proslavila saradnjama sa Beyonce, Lady Gagom, Leonom Lewis. Christinom Aguilerom i mnogim drugima, a koja će u daljoj karijeri još nekoliko puta sarađivati sa RiRi i to na spotovima za pesme Rockstar 101 i Hard sa istog albuma, ali i na kasnijim hitovima poput S&M, We found love, You da one… Rude Boy se zadržao punih 5 nedelja na samom vrhu Billboardove top 100 liste najprodavanijih singlova, a sličan uspeh je doživeo i širom sveta.

Nastavak na Tracara.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Transformacija godine: možete li da poverujete kako ona sada zvuči i izgleda!

Izvor: Tracara.com, 22.Mar.2016, 12:00

Svi je se sećamo ovako (foto: Screenshot) Verovatno ne postoji osoba koja prati inostranu muzičku scenu koja nije čula za Meghan Treinor koja je pre dve godine zaludela ceo svet pesmom All about that bass time poslavši pozitivnu poruku o načinu na koji vidimo sopstveno telo pritom kritikujući...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.