Praktičan izum: Rukavica koja olakšava pisanje levorukoj deci

Izvor: Svet, 06.Jan.2015, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praktičan izum: Rukavica koja olakšava pisanje levorukoj deci

Amerikanki Džini Lit, čiji je sin levoruk, dozlogrdilo je da su njenom mališanu uvek prljave ruke nakon pisanja, pa je napravila ovu korisnu rukavicu, piše Nationalgeographic.rs
Njen izum obradovao je mnoge levoruke, a sastoji se od spandeksa i najlona koji prekrivaju upravo deo ruke koji se često umrlja mastilom, kredom ili grafitom olovke.

I sama Džini pretežno upotrebljava levu ruku, zbog čega je svesna svih poteškoća s kojima se njen sin nosi u svetu desnorukih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << /> “Ja sam levoruka osoba i, kada sam pisala u školi, mali prst i bočni deo šake su mi uvek bili prkriveni grafitom i mastilom”, objasnila je Litova.
Ova korisna rukavica nazvana je “Smadž gard” (engl. “odbrana od mrlja”), a njena cena iznosi 14.99 američkih dolara.
Izvor: Nationalgeographic.rs
Foto: smudgeguard.com

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.