Potvrđeno: Super Mario nije sa ovog sveta

Izvor: Svet, 16.Feb.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Super Mario nije sa ovog sveta

Nema potrebe da naglašavamo da Super Mario World igra nije realna, ali, da li ste se ikada zapitali koliko tačno?
Grupa naučnika nedavno je odlučila da da odgovor na ovo pitanje izračunavanjem gravitacije planete u igri na osnovu Mariovih skokova. Njihovi rezultati pokazali su da je gravitacija skoro 8 puta veća od one na Zemlji.
Tu cifru nećemo pronaći čak ni na gasnim gigantima kao što je Jupiter, i jedino je moguća na zvezdama.
Pritom, Nintendov vodoinstalater bi morao >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << da poseduje nadljudsku snagu da bi skakao u igri, kao i neljudsku krv pošto bi ona bila toliko teška da srce ne bi moglo da je pumpa kako treba.
Mario tako ne samo da ima svoj svet, već zapravo ima sopstveni univerzum pošto ne postoji način na koji bi on i njegova sredina mogli da postoje na osnovu našeg poznavanja fizike.
Izvor: Endgadget
Foto: PrintScreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.