Potreban vam je čvrst šlag za tortu ili kolač? Pratite recept!

Izvor: Svet plus, 12.Nov.2023, 12:57

Potreban vam je čvrst šlag za tortu ili kolač? Pratite recept!

Spremate tortu ili kolač za neko slavlje i potreban vam je baš čvrst šlag?! Parčići će se lako seći i nećete imati problem sa razmazivanjem šlaga, evo o čemu se radi, samo pratite recept!

I sami znate da je šlag najbolji kada se tek pripremi ali često moramo da ga pripremimo unapred, posebno ako nešto slavimo, a onda još treba i da stoji na torti i da se ne razmazuje kada se seče kolač ili torta.

Tajni sastojak za čvrst šlag

Kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << šlag bio kvalitetniji, gušći i ukusniji samo treba dodati grčki jogurt ali bitno je koliko, kao i njegov kvalitet.

Grčki jogurt mora biti punomasan i gust, a onda na 250 ml slatke pavlake dodajete jednu punu kašiku i vaš šlag će biti duže gust, odnosno čvrst.

Masnoća koju grčki jogurt dodaje šlagu pomaže da zadrži dobru strukturu tokom stajanja, omogućavajući da ga držite u frižideru dok ne dođe vreme da se upotrebi u dezertu, bez straha da će se raspasti i razdvojiti. Takođe, ako ga i odmah stavite na tortu nećete imati problem kada budete rešili da je sečete na parčiće.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.