Posni krompir paprikaš na ovaj način će biti užitak za vaša nepca! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 30.Nov.2022, 21:55

Posni krompir paprikaš na ovaj način će biti užitak za vaša nepca! (RECEPT)

Posni krompir paprikaš na ovaj način će biti užitak za vaša nepca, bez imalo preterivanja. Ukoliko postite spremite ovaj ukusni ručak!

U toku celog Božićnog posta ne jedemo meso, mlečne proizvode i jaja.

Ulje i vino su dozvoljeni svim danima osim srede i petka koji se poste „na vodi“.

Krompir-paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.

Potrebno za posni krompir >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << paprikaš:

1 kg krompira

2-3 šargarepe

2-3 paprike

1-2 glavica luka

peršun

2 kašike ajvara

250ml kuvanog paradajza

ulje, biljni začin, biber, so

začin za pečurke

1 kašika brašna

origano


Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno seckani luk i seckanu papriku. Kad se malo proprži dodati na kolutove šargarepu, pa sve to još prodinstati.

Zatim dodati ajvar, paradajz i krompir. Naliti vodom i staviti da se kuva. Kad je kuvano umutiti brašno sa začinom za pečurke i biberom i malo origana, pa kad se dobro umuti sa malo vode ubaciti u paprikaš radi gustine.

Dodati kašiku začina. Probati na ukus, dodati sitno seckan peršunov list i paprikaš je gotov.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.