Izvor: Svet plus, 25.Nov.2023, 12:54
Posne štanglice od kestena sa rumom! (RECEPT)
Počinje post pa nije loše setiti se nekih sitnih posnih kolača koji mogu da se posluže na slavi ali i da nas zaslade svakog dana. Danas spremamo posne štanglice od kestena sa rumom.
Ako volite kesten, ova poslastica će vam biti omiljena tokom posta, a potrebno vam je svega par sastojaka. Možete praviti i manju količinu u zavisnosti od toga koliko vam sitnih kolača treba.
Potrebno za štanglice:
250 g margarina,
200 g šećera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
2 čaše ruma,
1 kg kestena
I još:
Posna čokolada oko 100 grama.
Priprema:
Ako koristite svež kesten, a ne kesten pire onda kestenje prvo oprati i skuvati, pa oljuštiti i propasirati.
Mutiti šećer i margarin dok ne postane penasto, tek onda dodati rum. Zatim dodati smesi propasirani ili izblendani kesten i sve dobro sjediniti. Masu koju ste dobili oblikujte na pek papiru, od prilike da bude 3-4 centimetara debljine i desetak centimetara širine, zatim sve prelijte posnom čokoladom.
Možete kolač preliti polovinom posne čokolade, pa kada se stegne okrenuti i preliti ostatkom čokolade, a kada se i ta strana stegne, seći na štanglice toplim, oštrim nožem da vam štanglice od kestena budu što lepše.
Takođe možete praviti i druge oblike po vašoj želji.
Napomena:
U masu možete dodati i skuvani, oljušteni, pa malo propečen badem. Ukus će biti još bolji.
Prijatno!