Posne štanglice od kestena sa rumom! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 25.Nov.2023, 12:54

Posne štanglice od kestena sa rumom! (RECEPT)

Počinje post pa nije loše setiti se nekih sitnih posnih kolača koji mogu da se posluže na slavi ali i da nas zaslade svakog dana. Danas spremamo posne štanglice od kestena sa rumom.

Ako volite kesten, ova poslastica će vam biti omiljena tokom posta, a potrebno vam je svega par sastojaka. Možete praviti i manju količinu u zavisnosti od toga koliko vam sitnih kolača treba.

Potrebno za štanglice:

250 g margarina,

200 g šećera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

2 čaše ruma,

1 kg kestena


I još:

Posna čokolada oko 100 grama.

Priprema:

Ako koristite svež kesten, a ne kesten pire onda kestenje prvo oprati i skuvati, pa oljuštiti i propasirati.

Mutiti šećer i margarin dok ne postane penasto, tek onda dodati rum. Zatim dodati smesi propasirani ili izblendani kesten i sve dobro sjediniti. Masu koju ste dobili oblikujte na pek papiru, od prilike da bude 3-4 centimetara debljine i desetak centimetara širine, zatim sve prelijte posnom čokoladom.

Možete kolač preliti polovinom posne čokolade, pa kada se stegne okrenuti i preliti ostatkom čokolade, a kada se i ta strana stegne, seći na štanglice toplim, oštrim nožem da vam štanglice od kestena budu što lepše.

Takođe možete praviti i druge oblike po vašoj želji.

Napomena:

U masu možete dodati i skuvani, oljušteni, pa malo propečen badem. Ukus će biti još bolji.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.