Posne buhtle sa domaćim džemom! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 07.Dec.2023, 11:47

Posne buhtle sa domaćim džemom! (RECEPT)

Posne buhtle sa domaćim džemom, mekane i mirisne! Savršena ideja za dane posta, zasladićete se ali i zasititi! Odlične za doručak!

Potrebno za posne buhle sa džemom:

- 3,5 dl mlake vode

- 25 g svežeg kvasca

- 1 kašičica praška za pecivo ( 6 g )

- 1/2 kašičice soli

- 4 kašike šećera + 1 kašičica za aktiviranje kvasca

- 1 vanil šećer

- 1,5 dl ulja

- oko 720 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << g mekog brašna


Priprema:

Od navedenih sastojaka umesiti testo i odmah ga podeliti na 19 loptica. Loptice ostaviti oko 15 minuta i onda ih puniti džemom od šljiva (najbolje ako je domaći).

Formirane buhtle ostaviti u plehu dok lepo ne narastu i pre pečenja ih premazati smesom vode i ulja. (2 kašike vode i 1 kašika ulja).

Peći na 200°C oko 25 minuta. Pleh je prečnika 30 cm.

Vaše buhle odmah poslužite! Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.