Izvor: Svet plus, 07.Dec.2023, 11:47
Posne buhtle sa domaćim džemom! (RECEPT)
Posne buhtle sa domaćim džemom, mekane i mirisne! Savršena ideja za dane posta, zasladićete se ali i zasititi! Odlične za doručak!
Potrebno za posne buhle sa džemom:
- 3,5 dl mlake vode
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo ( 6 g )
- 1/2 kašičice soli
- 4 kašike šećera + 1 kašičica za aktiviranje kvasca
- 1 vanil šećer
- 1,5 dl ulja
- oko 720 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << g mekog brašna
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesiti testo i odmah ga podeliti na 19 loptica. Loptice ostaviti oko 15 minuta i onda ih puniti džemom od šljiva (najbolje ako je domaći).
Formirane buhtle ostaviti u plehu dok lepo ne narastu i pre pečenja ih premazati smesom vode i ulja. (2 kašike vode i 1 kašika ulja).
Peći na 200°C oko 25 minuta. Pleh je prečnika 30 cm.
Vaše buhle odmah poslužite! Prijatno!