Posna čorba od sočiva! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 13.Dec.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posna čorba od sočiva! (RECEPT)

Sočivo je jestivo seme koje pripada Legume porodici. Semenke imaju oblik sočiva, što je verovatno razlog zašto su nazvana Lens culinaris na latinskom. Sočivo je takođe jedan od najstarijih poznatih izvora hrane, koje datira više od 9.000 godina. Posna čorba od sočiva!

Zdravstvene koristi od konzumiranja sočiva uključuju visok sadržaj proteina, poboljšanu probavu, zdravo srce, kontrolu šećera u krvi, kontroslisanje težine, rešenje za anemiju. Sočivo je odlična >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << hrana za trudnice, prevenciju ateroskleroze, a takođe i pomaže u održavanju zdravog nervnog sistema.

Sastojci za posnu čorba od sočiva:

kafena veća šolja smeđeg sočiva,

svež peršun,

čen belog luka,

malo soli ili vegete.


Posna čorba od sočiva se priprema na sledeći način:Oprano sočivo skuvati u vodi koja je posoljena. Kada je sočivo skuvano, odliti onoliko vode da bi čorba bila kremasta. Izblendirati sočivo sa to malo vode zajedno sa čenom belog luka. Nakon sipanja u tanjire, začiniti sitno iseckanim svežim peršunom.Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.