Poslušajte najbolju hrvatsku folk pevačicu

Izvor: Kurir, 11.Okt.2012, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslušajte najbolju hrvatsku folk pevačicu

Marina Godanj, hrvatska folk pevačica u stilu legendarne narodne muzike 80-ih na svom trećem albumu sa pesmom "Dođi da ti srce dam"

Marina Godanj profesionalno peva narodnu i folk muziku već devet godina u Hrvatskoj, objavila je već dva singla sa trećeg albuma, drugi album je uradila za Južni vetar, prvi za BiH tržište, ipak, najslušanije su joj pesme u Hrvatskoj.

Ima 27 godina, počela je da peva narodnu muziku u vremenima dok je to bilo još tabu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zabranjeno i nailazila je na mnoge kritike okoline i poznanika.

Nastupala je u celoj Hrvatskoj i u dijaspori, ali najviše je narodnu muziku pevala Hrvatima.

Upravo je zato narodna muzika prestala da bude veliki tabu u Hrvatskoj pošto je o Marini Godanj reportažu snimila i tada najpopularnija emisija Latinica na HRT-u 2006. u temi o narodnjacima i folku.

Reportaža je pored aktualnih političkih tema bila najgledanija. Premda zna da peva i zabavnu i stranu muziku izbrala je narodnu jer to je njena velika ljubav.

Preslušajte njen novi singl „Dođi da ti srce dam“ koju je napisao i poklonio joj srpski kompozitor Mladen Nikolić koji je radio pesme za Lepu Lukić, Biljanu Jevtić, Angela Dimova ...

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hrvatska Ceca - Marina Godanj

Izvor: NaDlanu.com, 11.Okt.2012

Ko to kaže da se narodnjaci ne slušaju u Hrvatskoj. Marina Godanj je hrvatska folk pevačica koja je osvojila publiku stilom koji je vladao u narodnoj muzici 80-ih godina. ..Marina peva narodnu i folk muziku već devet godina u Hrvatskoj, objavila je već dva singla sa trećeg albuma, drugi album je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.