“Poslednja poruka Nelsona Mandele”: Vesna de Vinča predstavila knjigu Beograđanima

Izvor: Svet, 12.Jan.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Poslednja poruka Nelsona Mandele”: Vesna de Vinča predstavila knjigu Beograđanima

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda Vesna Jugović de Vinča održala je promociju knjige “Poslednja poruka Nelsona Mandele”, u izdanju Zavoda za udžbenike.
Prema rečima govornika koji su svojim prisustvom uveličali promociju, ovo delo će ostaviti značajan trag u domaćoj, ali i u stranoj književnosti jer knjiga sadrži jedini intervju koji je nekadašnji predsednik Južne Afrike, veliki revolucionar i borac za mir Nelson Mandela dao u poslednjoj deceniji svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << života.

 
Na predstavljanju ovog dela govorio je gradski menadžer Goran Vesić, ambasador Palestine u Srbiji, kao i odlazeći ambasador Alžira u našoj zemlji.
Prisutnima su se pre Jugovićeve obratili poznati novinar Milomir Marić i sociolog Ratko Božović, dok su delove iz knjige čitali Branislav Lečić i njegova supruga Nina, kao i njena koleginica, voditeljka Maja Manojlović.
Promociji su prisustvovale i brojne ličnosti iz javnog života, među kojima su bili Adriana Čortan, Saša Plećević i mnogi drugi.





















Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Predstavljena knjiga "Poslednja poruka Nelsona Mandele"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2015

Knjiga "Poslednja poruka Nelsona Mandele" autorke Vesne Jugović de Vinča, koja govori o Mandelinim životnim principima, porukama čovečanstvu i uzorima, predstavljena je danas u Skupštini grada Beograda...Izdavač knjige je "Zavod za udžbenike", a kako je istaknuto, Jugović je posetila Mandelu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.