Posetio sveto muslimansko mesto: Naš pevač obavio umru, pa se javno pohvalio, poveo i majku na hodočašće

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2024, 15:22

Posetio sveto muslimansko mesto: Naš pevač obavio umru, pa se javno pohvalio, poveo i majku na hodočašće

Obavio svetu dužnost uzornog vernika.

Naš poznati pevač Emir Habibović pohvalio se snimcima iz Meke, gde je otišao sa majkom i nekoliko poznanika kako bi obavio umru.

Umra ima za cilj posjetu Kabi i obavljanje određenih radnji, od kojih su: tavaf, sa’j između Safe i Merve te brijanje glave ili skraćivanje kose.

Hodočasnik (tj. osoba koja želi obaviti umru) će se prvo okupati (uzeti gusul) ili uzeti abdest, mada je kupanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogo bolje.

Potom će obući nove ihrame (dva bela prekrivača, izar i rida’) ili već upotrijebljene prethodno oprane.

Pošto hodočasnik obuče ihrame, klanjat će dva rekata ihramskog namaza.

Habibović je na društvenoj mreži Instagram objavio nekoliko fotografija, ali i snimak na kojem je otkrio zbog čega je posetio sveto muslimansko mesto.

- Veliki pozdrav svima, hvala Alahu svi ošišani. Uspešno efendija, kažeš da smo završili umru - rekao je on u videu koji je snimio.

Nakon objave iz Meke, Habibović je na Instagramu objavio fotografiju dece, ali i snimak na kojem najavljuje nove projekte.

Inače, on se nedavno oženio sa 15 godina mlađom koleginicom, inače takmičarkom iz "Zvezda Granda". Njih dvoje dobili su devojčicu pre godinu i po dana.

Srbija Danas/Instagram/emirhabibovicofficial

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.