Porodica Dina Dvornika se prepucava u medijima

Izvor: Svet, 06.Sep.2010, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Dina Dvornika se prepucava u medijima

Hrvatsku estradu ovih dana potresa skandal - ujak pokojnog Dina Dvornika optužio je muzičarevu suprugu Danijelu da je ucenom došla do porodične kuće Dvornikovih na Braču i da je sama odlučila da pevača sahrani u Zagrebu umesto u Splitu! U raspravu su se, putem medija, uključili i Dinovi majka, brat i supruga! Naime, muzičarev brat Dean Dvornik zapao je u dugove zbog propasti muzičkog spektakla "Funk on the beach", posvećenog Dinu, zbog čega je, kako tvrdi njegov ujak Braco, izgubio i nasledstvo na poznatom ostrvu. "Dean je tražio od Danijele samo da mu prepusti organizaciju koncerta posvećenog njegovom pokojnom bratu, ali ona je to odbila. Ali, kasnije se predomislila i rekla mu da će mu dozvoliti organizaciju koncerta ako joj pripiše polovinu svoje porodične zaostavštine u Sutivanu. Reč je o kući koju je gradila moja majka i koja je pripala mojoj sestri Dijani, a ona je pripisala sinovima Dinu i Deanu. A sad je Danijela doslovno iskoristila Deanovu želju da organizuje koncert u čast pokojnom Dinu, uslovljavajući svoju dozvolu delom njegove imovine", tvrdi ujak Josip Tomić Braco za hrvatske medije, a prenosi "Press". Danijela Dvornik je šokirana izjavom Dinovog ujaka. "Ne mogu da verujem u to što čujem! Strašno! Ne, neću ništa da komentarišem. Bože dragi, ne verujem da neko nešto slično uopšte može da kaže", odgovorila je Dvornikova. Ni Dean nije bio mnogo rečitiji. "Za mene je ta priča gotova! Najbolje bi bilo da se sve ovo zaboravi!", rekao je Dean, koji je pre nekoliko dana hrvatskim medijima dao izjavu da je polovinu svoje kuće u Sutivanu poklonio Danijeli, kako bi održao obećanje koje je davno dao bratu.
Svađa oko porodične zaostavštine otišla je tako daleko da je ujak Josip Tomić Braco doveo u pitanje i lokaciju pevačevog groba."Posle Dinove smrti nikome u porodici ni na kraj pameti nije bilo da bi on mogao da bude sahranjen bilo gde osim u svom rodnom Splitu. Međutim, bez ikakvih konsultacija sa preostalim članovima, odluku o tome da se Dino sahrani u Zagrebu donela je Danijela, koja preuzela organizaciju pogreba i prenos na televiziji. Drugim rečima, Dinova udovica unovčila je i njegovu sahranu", teško je optužio Josip Danijelu Dvornik. Dinova majka Dijana Dvornik stala je na stranu snaje i sina."Ne znam zašto je moj brat ovakve stvari govorio za novine! Reč je o privatnim, porodičnim stvarima. Dean je Danijeli poklonio svoju polovinu kuće koju je nasledio od mene, poštujući tako davnu Dinovu želju. Dean kuću nije dao nikom tuđem, nego Dinovoj ćerki Eli i njegovoj Danijeli. Moj brat je valjda nešto pogrešno shvatio", kazala je Dinova majka.
 
Pročitaj na www.svet.rs

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.