
Izvor: Svet plus, 13.Feb.2023, 11:22
Pomfrit! Tajna savršenog ukusa! (RECEPT)
Svi vole pomfrit ali u čemu je tajna savršenog ukusa? Spolja hrskav, unutra mekan poput pirea... Jednostavno je, potrebno je samo da uradite jednu stvar pre prženja.
Ovako pripremljen pomfrite biće bolji od onog u restoranima brze hrane!
Potrebno vam je za pomfrit:
1 kilogram krompira
so,
ulje
Priprema pomfrita:
Oljuštite krompir i isecite na štapiće po dužini koji su debline oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << 1 cm.
Potrudite se da svi budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli.
Isečen krompir potopite u hladnu vodu i držite najmanje jedan sat (bilo bi najbolje da tako stoji celu noć). Upravo je tajna u ovome – krompir će biti hrskaviji što duže stoji u vodi, jer će tako izaći skrob iz njega.
Zatim ga dva puta isperite hladnom vodom i dobro osušite papirnim ubrusom.
Ulje za prženje zagrejte do 150 stepeni, stavite manju količinu krompirića i pržite 5-6 minuta. Izvadite ih na papirni ubrus. Zatim ulje zagrejte na 200 stepeni, ubacite ispržene krompiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Gotov pomfrit izvadite na ubrus da upije višak ulja i posolite ih.
Prijatno!