Pogledajte kako je bilo u Novom Sadu na izboru februarske “MAXI domaćice meseca”

Izvor: Svet, 01.Feb.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako je bilo u Novom Sadu na izboru februarske “MAXI domaćice meseca”

Posle prazničnih odmora, slavlja i kratke pauze, magazin „Pošalji recept“ nastavlja sa humanitarnim događajima, među kojima je najdugotrajniji izbor za „MAXI“ domaćicu meseca!
Tradicionalno, u restoranu „Fontana“ u mirnom delu Novog Sada, okupile su se uvek vedre i dobro raspoložene čitateljke kulinarskih časopisa „Color Press Grupe“, sada već saradnice i prijateljice ove grandiozne medijske kuće. Akcija nije samo način da promovišu svoja kulinarska umeća, no da >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << pokažu svoju humanu stranu, jer sve što one umese poklanja se deci u Dečije selo, Sremska Kamenica.
Tema za mesec februar su palačinke, a koliko vešto i impozantno su uspele da od ove obične slane špecije naprave raznorazne oblike i ukuse, možete pogledati na fotografijama ispod.
Slane palačinke ocenjivao je žiri u čijem sastavu su se obreli: Peđa Kovačević, ispred izdavačke kuće „Prometej“, Ivor Sabadoš, saradnik magazina „Pošalji recept“, jedna dama koja se inače takmiči, a čije ime je nasumice izvučeno kako bi se našla u ulozi žirija- gospođa Radmila Vujnović, i nadasve poznato TV lice, koji uvek „naštimuje“ dobru atmosferu- gospodin Višeslav Petković.




Degustirajući palačinke raznih ukusa, oblika, sa prelivom, umotanih u zelenu salatu, sa viršlama, mesom, salamama, susamom, i sijaset drugih priloga, žiri je odlučio da nagrade podele ovim redom: treću nagradu odnela je Branka Mandić, kojoj je pripao vaučer u iznosu od pet hiljada dinara, čiji je darodavac izdavačka kuća „Prometej“.
Drugu nagradu, sedam dana na Kopaoniku za dve osobe, u vili „Jana“, koju poklanja „Jolly tours“, zaslužila je, po mišljenju žirija, Smilja Telečki, inače višegodišnja učesnica ne samo ove nego svih akcija koje organizuje „Color Press“.
Prvu nagradu, vaučer u iznosu od 10.000 dinara, kao i titulu „MAXI“ Domaćice meseca“ februara dobila je Marina Stanojević, koja je i podelila svoj recept sa vama!



Nakon obilate trpeze, uživanja u restoranu „Fontana“ i podele vrednih nagrada, sve palačinke odneli smo u Dečije selo u Sremsku Kamenicu, a dok su klinci grickali palačinke, podeljene su im i novine „Color Press Grupe“, među kojima su prvo razgrabili „Hello“, „Lepotu i Zdravlje“, kulinarska izdanja i mnoštvo drugih.
Sledeće druženje zakazujemo vam u Nišu, kada će domaćice s juga parirati na istu temu novosadskim domaćicama.
Do tada, uživajte u receptu pobednice, kao i u najnovijim kulinarskim izdanjima! I prijavite se! Možda baš vi budete sledeća „MAXI“ domaćica meseca!
Pogledajte kako smo se družili:


Recept:
ŠARENE PALAČINKE
Testo:
2 jaja
kašika šećera
pola kašičice soli
2dl mleka
2dl kisele vode
200gr brašna
100gr spanaća (blaširan i oceđen)
Fil:
250gr feta sira
2dl kisele pavlake
2 kašike ajvara
100gr rendane šunkarice
100gr rendanog trapista
50gr majoneza
Sastojke za testo umutiti žicom i ostaviti u frižideru 30 minuta. U polovinu smese za testo dodati spanać.
Ispeći standardno palačinke.
Fetu, pavlaku i majonez izmutiti. Umutiti spanać.
Dodati ajvar, šunkaricu i trapist.
Izmešati.
Filovati po jednu zelenu i žutu palačinku, staviti jednu na drugu i zajedno urolati.
Ostaviti u frizu jedan sat da se stegne, pa seći i služiti.










Autor: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.