Pogledajte kako danas izgleda mali dečak osuđen za veštičarenje! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 26.Jul.2023, 09:44

Pogledajte kako danas izgleda mali dečak osuđen za veštičarenje! (VIDEO)

Sećate li se Anje Ringren Loven koja je na ulici malom dečaku od samo dve godine, dala vodu i keks, a zatim ga i spasila, promenila mu život? Pogledajte kako danas izgleda mali dečak osuđen za veštičarenje! 

Anje Ringren spasila je život malom dečaku iz Nigerije koji je bio optužen za veštičarenje, a u tom trenutku imao je samo dve godine. Ova fotografija obiđla je svet.

Anja je iz Holandije i svoj život posvetila je spašavanju dece iz plemena koja odbacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << malu decu jer veruju da su veštice. Ona je otovorila centar "Zemlja Nade", u kojem borave i dobijaju adekvatnu negu ova odbačena deca.

Fotografija koja je obišla svet, ostala je u pamćenju mnogih ova potresna slika, kako Anja na sred ulice malenom dečaku drži flašu vodu dok on pije. Pogledajte šta se godinama kasnije dogodilo dečaku.

Dečak pod imenom Ikva Ibom, sada poznatiji kao Houp (Nada) posle šest godina nakon spašavanja, susreo se sa svojim ocem.

Godine 2016. Anja je dečaka odvela u bolnicu ali nije verovala da će preživeti i o tome kaže:

"Kada sam ga unela u kola, pogledala sam svog muža Dejvida i rekla mu da tog dečaka treba da nazovemo Houp. Nisam htela da umre bez imena. Trebalo je da umre dostojanstveno..."

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.