Pizza štrudla! Preukusna i predivnog izgleda! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 27.Jan.2021, 21:49

Pizza štrudla! Preukusna i predivnog izgleda! (RECEPT)

Pizza štrudla! Preukusna i predivnog izgleda! Jednostavno ćete je napraviti i bićete prezadovoljni! Može poslužiti i kao predjelo za vaša slavlja.

POTREBNO:

Za testo:

275 g glatkog brašna 1 kesica Dr. Oetker Praška za pecivo 125 g omekšalog maslaca ili margarina 1 žumance75 g jogurta belog polumasnog

Fil:

3 supene kašike kečapa 150 g šunke rezane 150 g sira edamera rezanog 100 g sira plavog (buđavog), >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << izrezanog na listove 120 g sira kamembera, izrezanog na listove malo bosiljka svežeg, u listićima 1 kašičica origana (ravna, kafena)

Premaz:

1 žumance 2 supene kašike susama pleh (30 x 40 cm) papir za pečenje

Priprema:

Za pripremu testa, u dubljoj činiji pomešti brašno i prašak za pecivo. Dodati puter ili margarin, žumance i jogurt i ručno umesiti testo. Testo upakovati u foliju i ostaviti u frižideru da odstoji jedan sat. Brašno posuti po radnoj dasci i pomoću oklagije razviti tanko testo. Premazati kečapom, a na površinu raširiti šunku, sir i bosiljak. Na kraju posuti origano i uviti kao rolat/štrudlu.

Zatim preneti štrudlu na pleh, koji je prethodno obložen pek papirom. Rolat namazati žumancetom pomoću četkice, a zatim posuti susamom. Staviti u zagrejanu rernu i peći.

Električna rerna: 200 °C.

Rerna sa toplim vazduhom: 180 °C.

Vreme pečenja: oko 20 minuta.   


Štrudlu ostaviti da se ohladi, zatim je iseći na šnite i poslužiti.

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.