Piletina sa paradajzom i bosiljkom! Sočni ručak! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 30.Mar.2024, 11:35

Piletina sa paradajzom i bosiljkom! Sočni ručak! (RECEPT)

Ovo jelo, piletina sa paradajzom i bosiljkom je visokog kvaliteta kao u restoranu, ali možete ga napraviti kod kuće. Poslužite ga preko paste ili testenine od tikvica i iznenadite porodicu ovim sočnim ručkom!

Sastojci za pripremu piletine u sosu:

680 grama pilećih grudi bez kože i kostiju

1 kašičica soli

1 kašičica paprike

1 kašičica italijanskog začina

3 kašike maslinovog ulja extra devičanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

1 ljutika, sitno iseckana paprika

4 čena belog luka, sitno iseckano

2 kašike paradajz paste

1 konzerva (800 grama) pasiranog paradajza

120 ml pilećeg bujona

1/2 kašičice čili paste (ili čili u prahu po ukusu)

so po ukusu

1/4 šolje svežeg bosiljka, grubo iseckanog

120 ml pavlake za kuvanje


Uputstvo za pripremu ručka:

Pileće grudi iseći horizontalno na pola da se naprave lepi parčići. Piletinu posoliti, posuti italijanskim začinom i paprikom.

Zagrejati 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednje visokoj temperaturi. Kada ulje bude vruće, propržiti piletinu s obe strane dok ne postane zlatno smeđa, oko 3 minuta sa svake strane. Izvaditi piletinu iz tiganja i držati je toplom.

Dodati preostalo maslinovo ulje u isti tiganj, dodati ljutu papriku i dinstati dok ne omekša, oko 3 minuta.

Dodati beli luk i dinstati dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodati paradajz pastu i kuvati 2 minuta.

Dodati pasirani paradajz i pileći bujon, skidajući sve zagorele delove sa dna tiganja. Krčkati dok se sos ne redukuje i postane blago gust, 10 do 15 minuta. Začiniti sos čili pastom i solju; umešati bosiljak i pavlaku za kuvanje.

Vratiti piletinu sa svim sokovima nazad u tiganj i krčkati piletinu u sosu dok trenutni termometar, umetnut u sredinu piletine, ne pokaže 74 stepena Celzijusa, 3 do 5 minuta.

Skloniti tiganj sa vatre i odmah poslužiti.

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.