Piletina Tabaka: Hrskavo i sočno! Ispecite celo pile bez uključivanja rerne!

Izvor: Svet plus, 10.Okt.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piletina Tabaka: Hrskavo i sočno! Ispecite celo pile bez uključivanja rerne!

Gruzijska kuhinja je slatki duet opojnih mirisa i elegantnog ukusa, začinjen zapanjujućim notama srdačnosti, srdačnosti i gostoljubivosti. Kulinarska tradicija Gruzija obiluje mnoštvom ukusnih jela, ali omiljeno jelo ljudi sunčane zemlje je piletina. Piletina Tabaka! Uživajte u ovom jelu i jednostavnoj pripremi! Hrskavo i sočno! Ispecite celo pile bez uključivanja rerne! 

Potrebne namirnice:

1 pile

so

biber

ulje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

začini po želji


Priprema:

Pile razrezati po sredini grudne kosti i rastvoriti u oblik leptira. Namazati uljem, pobiberiti, posoliti i staviti na tiganj.

Zapeci sa svake strane po 2 minute i pokriti teškim poklopcem. Na poklopac možete staviti nešto teško, kamen ili drugo što će snažno pritisnuti pile tokom pečenja. Peći 40 minuta, zavisno od veličini pileta, dok ne postane potpuno hrskavo.

Tokom pečenja, okretati pile svakih 10-ak minuta.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.