Peti put u mesec dana: Pobuna u zatvoru u Brazilu

Izvor: Svet, 14.Okt.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti put u mesec dana: Pobuna u zatvoru u Brazilu

U zatvoru na jugu Brazila izbila je pobuna, a osuđenici kao taoce drže 12 čuvara i grupu drugih zatvorenika, saopštili su zvaničnici.
Pobuna je izbila u brazilskoj državi Parana, a regionalni državni sekretar pravde Elson Fasina je izjavio da se ne zna uzrok, kao i koliko su zatvorenika uzeli za taoce.
Ovo je peta pobuna u zatvorima u Parani u poslednjih mesec dana, a 21. ove godine. Agencija AP je navela da se na televizijskim snimcima vidi da su zatvorenici, koji imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << kapuljače, naoružani noževima i palicama i da se nalaze na krovu zatvora. Kako se navodi, upravnik s njima direktno pregovora.
U Brazilu je u zatvorima 548.000 ljudi, što znači da na svakih 100.000 stanovnika dolaze 274 zatvorenika.
Izvor: 021
Foto: SIPA (ilustracija)

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.