Pet godina od smrti Šabana Šaulića: Svoje poslednje sate života, velikan je ovako proveo

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 12:24

Pet godina od smrti Šabana Šaulića: Svoje poslednje sate života, velikan je ovako proveo

Sećanje na jednog od najvećih...

Legenda narodne muzike, Šaban Šaulić stradao je pre tačno pet godina, na današnji dan u strašnoj nesreći u Nemačkoj.

Šaban je smrtno stradao nakon što se vraćao sa nastupa, odnosno putovao ka aerodromu kako bi stigao na avion i vratio se kući, tog jutra bio je posebno umoran. Poslednji nastup, veče pre nesreće, održao je sa mlađom koleginicom Teom Tairović.

Inače, pevač i njegova ekipa su otišli u hotel, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a kako je njegov kum, Slobodan Stojadinović rekao, posle nastupa su odmah otišli na spavanje i dogovorili se da probudi Šabana u 6:15 kako bi krenuli na aerodrom. Probudio ga je tri minuta kasnije, a pevač je kako su prenosili mediji zbog toga bio nervozan. Na putu ka aerodromu bila je velika gužva, zbog čega su oni usporili, a u njih se pri velikoj brzini zakucao drugi automobil, te se njihov auto marke “Seat Ibica“ zakucao u bankinu.

Turčin Alsin Levent, upravljao je putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas. Bio je pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole, a automobil kojim je upravljao nije u njegovom vlasništvu.

Prva je da je nakon saobraćajke Šaban izašao iz kola bez vidljivih povreda i da je mogao da govori, ali da ga doktori na licu mesta nisu razumeli zbog jezika, ali su shvatili da se žalio na bol u grlu i grudima, kao i da mu se stanje pogoršava. Ubrizgali su mu sredstvo za uspavljivanje, a pevač je zaspao. Helikopterom je prebačen do najbliže bolnice. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pevač se više nije probudio. Tada su se pojavile priče da su ga lekari nehotice usmrtili.

Sa druge strane, nemački doktori su objavili da je pojas u automobilu zategao pevača od siline udarca na mestu gde je došlo do pucanja aorte, te da nije izdržao i dočekao operaciju koja je bila neophodna.

Nemačko tužilaštvo je naredilo da se detaljno ispitaju sve okolnosti slučaja i da se utvrdi tačan uzrok Šabanove smrti. Prema izveštaju lekara pevač je preminuo od posledica pucanja srčane aorte.

Obdukcija je završena 21. februara u Institutu za sudsku medicinu u Belefeldu, a nemačka policija saopštila je da je kralj narodne muzike preminuo od posledica teškog sudara, koji se dogodio 17. februara.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Na večni počinak ispraćen je pesmom „Ne plači dušo“.

Za dvostruko ubistvo, Alsin Levent je dobio zatvrsku kaznu od tri godine i tri meseca, što je sve razočaralo.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.