Pet genijalnih saveta za ulepšavanje sa običnom kašikom

Izvor: Svet, 27.Mar.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet genijalnih saveta za ulepšavanje sa običnom kašikom

Verovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju neverovatna beauty pomagala. Jedno od njih je i obična supena kašika. Saznajte što sve možete da učinite s ovim besplatnim multifunkcionalnim kozmetičkim rekvizitom
Protiv podočnjaka
Dve kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji deo naslonite na oči i podočnjake, pa ih ostavite tako jedan minut. Postupak ponovite po potrebi. Kašike deluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.
Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << uvijač trepavica
Kašiku naslonite na donji rub oka tako da je dno kašike okrenuto ka spolja. Zatvorite oči pa kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi i sklonite kašiku.
Protiv mrlja od maskare
Pre nego započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto ka spolja. Maskarom počešljajte trepavice. Kašika će sprečiti preslikavanje maskare na kožu.
Za savršeni oblik obrva
Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto ka spolja, pa je namestite tako da savršeno prati donji rub obrve. Senku nanesite na četkicu, pa četkicom lagano osenčite obrve. Kašika deluje poput šablona, pa će zadržati savršen oblik obrve.

Za savršeno nanošenje rumenila
Ako niste sigurni gde tačno da nanesete rumenilo na jagodičnu kost, upotrebite trik sa kašikom. Naslonite kašiku na jagodicu pa se nasmejte. Kašika mora tačno da sedne u ispupčeni deo lica. Pritisnite kašiku pa je sklonite. Na mesto na koje je dno kašike selo nanosite rumenilo.
Protiv mrlja od laka za nokte
Kašiku stavite ispod nokta, pa nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će sprečiti nastajanje mrlja od laka na koži.
Protiv bubuljica
Toplu vodu natočite u šoljicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šoljicu stavite kašiku, pa je ostavite da se zagreje. Toplu kašiku naslonite na bubuljicu na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi, pa ponovite postupak. Topla kašika će smiriti upaljeno mesto i time ubrzati oporavak.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Pet genijalnih saveta za ulepšavanje sa običnom kašikom

Izvor: Scandal.rs, 27.Mar.2015

Verovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju neverovatna beauty pomagala. Jedno od njih je i obična supena kašika. Saznajte što sve možete da učinite s ovim besplatnim multifunkcionalnim kozmetičkim rekvizitom..Protiv podočnjaka..Dve kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji deo...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.