Pet destinacija koje možete da obiđete na jedinstven način: Romantika u balonu

Izvor: Svet, 26.Sep.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet destinacija koje možete da obiđete na jedinstven način: Romantika u balonu

Kapadokija, Turska



Od 1783. godine kada je izmišljen, let balonom jedan je od najjedinstvenijih načina da se putuje. Jezera, dvorci, manastiri, gradovi i sela – sve izgleda potpuno drugačije kada se vidi iz balona.
Putovanje balonom je romantično i neponovljivo za sve, a ne samo za ljubitelje Fileasa Foga. Balonom se može putovati svuda i videti sve, ali pet putovanja važe za najekskluzivnija koja se mogu doživeti.
1. Kapadokija, Turska
Kapadokija >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je lepa kao bajka koju je stvorio vetar, a balon za ovo nekadašnje utočište pravoslavnih monaha polazi iz mesta Gorem. Najlepše je poleteti u zoru.
2. Dolina Loare, Francuska
Ova rajska dolina Francuske poznata je po “kolekciji” dvoraca, rustičnim selima, lepim parkovima i tihoj reci. Dolina Loare smeštena je blizu Pariza, a balonom je treba posetiti u proleće ili leto, kada procveta cveće.
3. Luksor, Egipat
Hram u Luksoru, grad Teba, hram Hatšepsut i Dolina kraljeva su spektakularan prizor koji upotpunjuje sliku Nila. Treba ih posetiti u smiraj dana.
4. Vadi Rum, Jordan
Dramatične litice Vadi Ruma naseljene su još u vreme preistorije, a Sedam stubova mudrosti spominje i Lorens od Arabije. Pustinja je magična predveče, kada je sunce crveno.
5. Serengeti, Tanzanija
Poznati nacionalni park je najzanimljivije posetiti u vreme migracije ptica, zebra i gazela. Na ovo jedinstveno safari iskustvo, koje uključuje i doručak u džungli, obično se kreće u vreme zalaska sunca.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.