Pečena krempita! Provereni recept! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 25.Sep.2021, 10:43

Pečena krempita! Provereni recept! (VIDEO)

Pečena krempita! Provereni recept na malo drugačiji način! Mekana korica i kremasti fil, a sve gotovo za pola sata.

Krempite vole svi, a lako se prave. Obično sa prave sa vanila filom i lisnatim testom koje ispečete, a sada isprobajte ovu verziju da sami napravite i ispečete kore. Isto je priprema jednostavna samo je sve vaših ruku delo. Takođe, možete ih peći i sa filom, tada izbacite belanca i dodajte maskarpone u puding. Mada ova verzija da samo ispečete kore i filujete >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je lakša.

Pošto će vam ostati ljuske od jaja iskoristite ih za čišćenje, a rernu operite posle upotrebe.

Sastojci:

6 žumanceta

6 kašika šećera

6 kašika vode

4 kašike ulja

4 kašike brašna

10 g praška za pecivo


Za fil:

6 belanaca

5 kašika šećera

1 l mleka

6 kašika šećera

4 pudinga sa ukusom vanile (150 g)

šećer u prahu


Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vodu, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite smesu, pa sipajte u pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Lepo rasporedite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 25 minuta. Presecite koru na 2 dela kada se ohladi.

Umutite belanca sa šećerom (5 kašika) u čvrst šne. Zatim u šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer (6 kašika) i puding. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pomešajte sa belancima i opet umutite kako biste sjedinili smesu.

U kalup stavite prvu koru, sipajte fil, pa drugu koru. Stavite u frižider na 6 sati. Pospite šećerom u prahu i služite.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.