Patlidžan čamci! I oni koji nisu ljubitelji sada će ga zavoleti! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 16.Avg.2022, 20:45

Patlidžan čamci! I oni koji nisu ljubitelji sada će ga zavoleti! (RECEPT)

Plavi patlidžan ili volite ili ne volite, a i oni koji nisu ljubitelji sada će ga zavoleti! Pred vama su patlidžan čamci!

Potrebno:

3 veća patlidžana

3 pileća filea

500 g pečuraka

nekoliko listova pršute

dve crvene paprike

dve tikvice

3 čena belog luka

maslinovo ulje

so i biber

kurkuma

svež bosiljak


Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Operite patlidžane i presecite ih po dužini.Izdubite sredinu,pa ih posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu i gorčinu.

Za to vreme pripremite piletinu sa povrćem.Iseckajte sitno piletinu,pršutu i svo povrće.Na malo maslinovog ulja prodinstajte piletinu sa pršutom,a onda dodajte papriku.Posle par minuta dodajte pečurke i tikvice,pa na tihoj vatri dinstajte još par minuta,a pred sam kraj dodajte sitno iseckan beli luk i bosiljak.

Iscedite vodu iz patlidžana,pa ih napunite pripremljenim nadevom.Pecite pola sata u rerni na 200 stepeni pokriveno.Poslednjih 10 minuta otkrite kako bi se patlidžan čamci zapekli.

Uz to po želji poslužite pire krompir.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.