Paprike u pavlaci! Najbolji recept!

Izvor: Svet plus, 16.Okt.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paprike u pavlaci! Najbolji recept!

Uvek je vreme da se jede ovo povrće! Sveža paprika je na našem tržištu dostupna od proleća do kasne jeseni a zahvaljujući gajenju u plastenicima i čuvanju u hladnjačama, dostupna nam je skoro cele godine. Suva i konzervirana paprika ili prerađevine od paprike dostupne su nam cele godine i tokom pripreme ne gube mnogo od korisnih vitamina i minerala. Paprike u pavlaci! Najbolji recept!

Potrebno vam je za pripremu paprike u pavlaci:

20 paradajz-paprika >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << iz tursije

500 g pavlake

500 g mladog kravljeg sira

4-5 čena belog luka

500 ml mleka

so

biber


Priprema:

Paprikama odstraniti drške i semenke, pa ih ostaviti da se ocede. Pomešajte pavlaku i sir, začinite po ukusu, dodajte beli luk, a ukoliko ga ne volite, slobodno ga izostavite. Ovom smesom punite paprike i ređajte u veću teglu. Mleko umlačite, posolite i nalijte paprike da ogreznu. Umesto mleka možete da koristite i smesu kojom punite paprike, u tom slučaju, možete odmah da ih koristite za jelo, a ako ih nalivate mlekom, morate da sacekate dan-dva, i tada će ukus biti blaži.

Evo još jednog recepta za brzi doručak ili večeru!

Pečena paprika sa pavlakom:

5-6 paprika

2 kašike ulja

3-4 čena belog luka

3-4 kašike kisele pavlake

so


Priprema:

Paprike oprati, očistiti od peteljki, iseći na filete, posoliti i pržiti poklopljeno na ulju, povremeno izmešati, tako 15-ak minuta. Tada dodati sitno beli luk i kiselu pavlaku, izmešati da baci još jedan ključ i jelo je gotovo i veoma ukusno.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.