Izvor: Svet plus, 16.Okt.2019, 10:25 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Paprike u pavlaci! Najbolji recept!
Uvek je vreme da se jede ovo povrće! Sveža paprika je na našem tržištu dostupna od proleća do kasne jeseni a zahvaljujući gajenju u plastenicima i čuvanju u hladnjačama, dostupna nam je skoro cele godine. Suva i konzervirana paprika ili prerađevine od paprike dostupne su nam cele godine i tokom pripreme ne gube mnogo od korisnih vitamina i minerala. Paprike u pavlaci! Najbolji recept!
Potrebno vam je za pripremu paprike u pavlaci:
20 paradajz-paprika >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << iz tursije
500 g pavlake
500 g mladog kravljeg sira
4-5 čena belog luka
500 ml mleka
so
biber
Priprema:
Paprikama odstraniti drške i semenke, pa ih ostaviti da se ocede. Pomešajte pavlaku i sir, začinite po ukusu, dodajte beli luk, a ukoliko ga ne volite, slobodno ga izostavite. Ovom smesom punite paprike i ređajte u veću teglu. Mleko umlačite, posolite i nalijte paprike da ogreznu. Umesto mleka možete da koristite i smesu kojom punite paprike, u tom slučaju, možete odmah da ih koristite za jelo, a ako ih nalivate mlekom, morate da sacekate dan-dva, i tada će ukus biti blaži.
Evo još jednog recepta za brzi doručak ili večeru!
Pečena paprika sa pavlakom:
5-6 paprika
2 kašike ulja
3-4 čena belog luka
3-4 kašike kisele pavlake
so
Priprema:
Paprike oprati, očistiti od peteljki, iseći na filete, posoliti i pržiti poklopljeno na ulju, povremeno izmešati, tako 15-ak minuta. Tada dodati sitno beli luk i kiselu pavlaku, izmešati da baci još jedan ključ i jelo je gotovo i veoma ukusno.