Papazjanija za ručak! Prste da poližeš! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 30.Jul.2023, 12:07

Papazjanija za ručak! Prste da poližeš! (RECEPT)

Papazjanija je još jedan od starih recepata kojima su pribegavale naše bake jer nije zahtevalo puno vremena. Sve se isecka i složi, a onda ide u rernu. Prste da poližeš...

Za papazjaniju je potrebno:

1 kg goveđeg mesa (vrat, plećka, rebra)

250 grama crnog luka

100 grama suve slanine

veza zeleni za supu

3 glavice belog luka

500 grama belog krompira

so

biber u zrnu

1/2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << litra belog vina

kašika vinskog sirćeta


Priprema papzjanije:

Meso iseći na manje komade, zelen iseći na kolutiće, krompir na četvrtine, crni luk na listove ili rebarca.

Slaninu zagrejati da pusti masnoću, pa na njoj prodinstati meso.

U lonac, najbolje zemljani, složiti meso, krompir i svu zelen. Vino pomešati sa vodom, solju po ukusu i biberom i tu razmutiti kašiku brašna i naliti u lonac.

Krčkati pokriveno u rerni dok se sve ne skuva.

Prijatno!

 Braon mrlje na licu i koži jednostavno se mogu ukloniti prirodnim sredstvom! (RECEPT)

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.