Izvor: Svet plus, 30.Jul.2023, 12:07
Papazjanija za ručak! Prste da poližeš! (RECEPT)
Papazjanija je još jedan od starih recepata kojima su pribegavale naše bake jer nije zahtevalo puno vremena. Sve se isecka i složi, a onda ide u rernu. Prste da poližeš...
Za papazjaniju je potrebno:
1 kg goveđeg mesa (vrat, plećka, rebra)
250 grama crnog luka
100 grama suve slanine
veza zeleni za supu
3 glavice belog luka
500 grama belog krompira
so
biber u zrnu
1/2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << litra belog vina
kašika vinskog sirćeta
Priprema papzjanije:
Meso iseći na manje komade, zelen iseći na kolutiće, krompir na četvrtine, crni luk na listove ili rebarca.
Slaninu zagrejati da pusti masnoću, pa na njoj prodinstati meso.
U lonac, najbolje zemljani, složiti meso, krompir i svu zelen. Vino pomešati sa vodom, solju po ukusu i biberom i tu razmutiti kašiku brašna i naliti u lonac.
Krčkati pokriveno u rerni dok se sve ne skuva.
Prijatno!
Braon mrlje na licu i koži jednostavno se mogu ukloniti prirodnim sredstvom! (RECEPT)