PRIVEDENA SRPSKA GLUMICA, zvezda popularne serije - POLICIJA joj presekla put zbog tablete bromazepama

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 10:27

PRIVEDENA SRPSKA GLUMICA, zvezda popularne serije - POLICIJA joj presekla put zbog tablete bromazepama

Nesvakidašnji slučaj u Kraljevu!

Glumica (ime poznato redakciji), zvezda popularne srpske serije, navodno je privedena prošle nedelje u Kraljevu jer su policajci kod nje pronašli jednu tabletu bromazepama za koji, kako prenose domaći mediji, nije imala odgovarajući recept.

Zbog ove nesvakidašnje akcije policije na društvenim mrežama se podigla prašina, posebno jer je reč o "bromazepamu" koji je u policijskom dokumentu okarakterisan kao opojna droga. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako se može videti u potvrdi o privremeno oduzetim predmetima, koji se pojavio i na društvenim mrežama, ova prilično nesvakidašnja policijska akcija odigrala se 30. juna u Kraljevu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je glumačku ekipu navodno presrela tako što im je automobilima presekla put, posle konferencije za štampu koja je usledila odmah nakon što je odigrana predstava "Ustav".

Osim što je samo presretanje glumačke ekipe nakon odigrane predstave prilično neuobičajena situacija, buru na mrežama izazvao je detalj da je bromazepam, inače lek koji je u širokoj upotrebi u Srbiji, okarakterisan kao opojna droga.

Po rečima advokata Ivana Simića, ukoliko je u pitanju manja količina psihoaktivnih ili kontrolisanih supstanci, što su pravni termini za drogu i lekove, na okrivljenog se može primeniti načelo oportuniteta.

- Ukoliko je u pitanju manja količina koja je za ličnu upotrebu, a ne za prodaju, najčešće se i primenjuje načelo oportuniteta, što znači da tužilaštvo sklapa sporazum sa okrivljenim i odustaje od gonjenja koji uplaćuje određenu sumu novca  - objašnjava Simić.

Iako Krivični zakon Republike Srbije ne pravi razliku između takozvanih lakih i teških droga, u sudskoj praksi je to drugačije, jer sudije ne tretiraju isto marihuanu i kokain ili heroin.

- Takođe, ukoliko je u pitanju višestruki povratnik, osoba koja je već ranije osuđivana zbog preprodaje narkotika na njega se neće primeniti načelo oportuniteta. Zaplena jedne tablete bromazepama je bagatelni kriminalitet i to nije stvar koja zavređuje podizanje optužnice i pokretanje sudskog postupka - objašnjava advokat Ivan Simić .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.