PRETI JOJ ZATVOR?! Poznata pevačica optužena za UTAJU POREZA - državi dužna ŠOKANTNU sumu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 12:39

PRETI JOJ ZATVOR?! Poznata pevačica optužena za UTAJU POREZA - državi dužna ŠOKANTNU sumu!

Dug je navodno napravila između 2012. i 2014. godine.

Popularna pevačica Šakira uskoro će se naći na optuženičkoj klupi zbog navodne utaje poreza.

Kako prenose strani mediji, pevačica je u periodu od 2012. do 2014. godine morala da izmiri poreska dugovanja u Španiji, u kojoj je boravila, međutim kako se navodi, ona to nije učinila.

Po svemu sudeći, ona bi mogla da završi na suđenju, pa čak i iza rešetaka, i to zbog navodnog duga za neizmiren >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porez u iznosu od 14,5 miliona evra, za koje je tereti Državno tužilaštvo u Barseloni.

A post shared by Shakira (@shakira)

Ovaj dug pevačica je navodno napravila između 2012. i 2014. godine, a španski sudija ocenio je da vidi "dovoljno indicija" za suđenje pevačici.

Pevačica zasada negira krivicu, a ako se ipak ustanovi da je kriva i ne postigne se vansudska nagodba, ona bi mogla da završi na optuženičkoj klupi i u zatvoru, piše list "La Vanguardia".

A post shared by Shakira (@shakira)

Čitava problematika nastala je zapravo jer je pevačica u ovom periodu živela na relaciji Španija - Bahami, zbog čega se postavlja pitanje gde je bila dužna da plati porez u navedenom razdoblju. Dok državno tužilaštvo Španije tvrdi da je pevačica u živela u Španiji više od 183 dana tokom svake od ove tri godine, ona ističe da je od 2012. do 2014. bila poreski obveznik Bahama i da je samo povremeno putovala u Španiju.

Ukoliko ne dođe do nagodbe sa tužilaštvom u Barseloni, zvezda bi se, ako dođe do suđenja, mogla naći čak i u zatvoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.