Vrednost predmeta na sudu je viša od 500.000 EVRA: Šerbedžiji i njegovoj supruzi preti ZATVORSKA KAZNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 13:00

Vrednost predmeta na sudu je viša od 500.000 EVRA: Šerbedžiji i njegovoj supruzi preti ZATVORSKA KAZNA

Popularni glumac je uvek tvrdio kako se iz Amerike vratio jer ga je mučila nostalgija

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije, Rade Šerbedžija, sa drugom suprugom Lenkom živeo je u Los Anđelesu, gde su za malo više od milion dolara pazarili kuću.

Rade i njegova supruga su kuću kupili na kredit u julu 2004. godine, a prodali je šest godina kasnije, pre nego što su se vratili u Hrvatsku.

A post shared by bognjen photography (@bognjen) on >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Apr 30, 2020 at 10:54am PDT

Iako se svih tih godina činilo da glumac i njegova porodica žive pravi američki san na dalekom zapadu, to nije bilo baš tako, jer su Šerbedžija i njegova supruga navodno mučili muku sa američkim kreditima.

Američki san za većinu doseljenika prava je noćna mora jer to zahteva dosta rada, a sve što se poseduje povezano je s kreditnim obvezama, kamatama i porezima.

A post shared by osobadana (@tko_je_osoba_dana) on Sep 8, 2020 at 2:00pm PDT

Isti problem navodno imaju i Šerbedžija i njegova draga, pa su u Los Anđelesu ostala porezna dugovanja koja su još uvek aktualna. U službenim registrima može se videti kako su se Rade i Lenka zbog nekretnina zaduživali kod više američkih banaka: Washington Mutual Bank, JP Morgan Chase Bank, National City Bank, tvrdi Imperial.net koji je čak objavio i izvesne dokaze sa američkih sajtova.

Kako navode, ne samo da su Lenka i Rade imali hipoteku, već su navodno ostali dužni velike iznose za porez. Iznosi koji su navedeni u poreznim papirima kreću se od iznosa 2.335,27 dolara, preko iznosa od 178.898,68 dolara pa sve do 511.710, 20 dolara.

A post shared by Beogradsko dramsko pozoriste (@beogradskodramskopozoriste) on Aug 6, 2020 at 7:34am PDT

Zadnji, najveći iznos upisan je s datumom od 31. decembra 2010. Iznos od preko 178 hiljada dolara upisan je kao porezno zaduženje 2015.  zasebno i na Radino i na Lenkino ime, a najmanji iznos od 2,3 hiljade dolara upisan je 2014. godine, ali u svezi transakcije iz 2010.

Rade je u intervjuu opisao kako su se iz Los Angđelesa u Rijeku preselili 2011. godine. Dakle, nakon što su se vratili u Hrvatsku američki poreznici uočili su neplaćeni porez, te je ta dokumentacija završila u Poreskoj upravi u Los Anđelesu. U Americi se na neplaćeni porez obračunavaju kamate pa je sigurno da će ti iznosi samo rasti.

A post shared by Легионар Веселиновић (@vule.veselinovic) on Jul 27, 2020 at 6:29am PDT

SAD, kao svaka uređena zemlja, oštro kažnjava izbegavanje plaćanja poreza, pogotovo kada se radi o velikim iznosima, većim od pola miliona dolara, pa je veliko pitanje hoće li se Rade Šerbedžija i Lenka Udovički uopšte više vraćati u Ameriku. Naime, i Lenka Udovički i Rade Šerbedžija imaju otvoren predmet na Srednjem okrugu Kalifornija Okružnog suda SAD-a (Central District of California | United States District Court), navodi pomenuti sajt.

PSIHO TEST: Japanska psihološka igra otkriće TAJNE delove vaše ličnosti kojih niste ni svesni! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.