PREREZALI SU MU VRAT, DVE GODINE NISMO ZNALI NIŠTA O NJEMU Nikola Rokvić progovorio o članu porodice

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 14:12

"PREREZALI SU MU VRAT, DVE GODINE NISMO ZNALI NIŠTA O NJEMU" Nikola Rokvić progovorio o članu porodice

I sada im je teško.

"Oluja" je bila najveći i najmonstruouzniji zločin protiv Srba zapadno od reke Drine i najveći pogrom u Evropi nakon Drugog svetkog rata, a mnoge srpske porodice ostale su bez namilijih, koji su hladnokrvno ubijeni od strane okupatora.

Jedan od njih bio je deda Nikole Rokvića, Drago Rokvić (1924-1995).

Krvavi pir uzeo je maha i Dragu je prerezan vrat, a porodica Rokvić prošla je kroz agoniju pune dve godine, tokom kojih nisu znali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li je u izgnanstvu, logoru ili je ubijen. U znak sećanja na žrtve zločina i genocidno isrebljenje Srba, Nikola je posvetio najiskrenije reči dedi, koje su naterale suze na oči:

- Na današnji dan 1997. godine, je sahranjen moj deda Drago Rokvić. Svako ko ga je poznavao, znao je kakva je gromada od čoveka bio. Sećam ga se, kroz maglu, vedar i nasmejan, ali čestoljut na nepravdu, u šali najviše na Tita. Čak mu je i uzrečica bila: "Je*o te Tito!"... Davao je sve. Voleo je ljude, ne deleći ga po veri i naciji. A onda je došla ta užasna 1995. godina - priča Nikola i nastavlja:

- Baka je uspela da prebegne u Beograd, usput se mimoišla sa dekom koji je otišao u Bosanski Petrovac i tu mu se gubi svaki trag. O dedi nismo znali ništa pune dve godine. Za dedu smo čuli 1997. godine kada su ga pronašli u zajedničkoj grobnici. Mučenički je stradao: Bio je mučen i na kraju mu je prerezan vrat. Telo mog dede, za te dve godine koliko je ležao u zemlji nije bilo trulo i ostalo je čitavo. Slava Bogu. Večna ti slava, tvoj Majkan - završio je Nikola.

Pogledajte rezultate

Ukoliko želite da saznate još najsvežijih vesti o učesnicima rijalitija "Zadruga", možete ih pronaći na OVOM linku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.