PREMINUO POZNATI GLUMAC U 63. GODINI - ćerka u suzama poručila: Nazdravimo u njegovu čast

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 14:32

PREMINUO POZNATI GLUMAC U 63. GODINI - ćerka u suzama poručila: "Nazdravimo u njegovu čast"

Neka mu je laka crna zemlja.

Mediji su objavili da je britanski komičar Endi Smart preminuo je 16. maja, saopštila je njegova ćerka Grejs na Tviteru. Imao je 63 godine.

"Pozdrav, ovo je Grejs, Endijeva ćerka. Veoma mi je žao što vam moram saopštiti da je tata neočekivano preminuo sinoć", napisala je u tvitu od 17. maja: "Imao je mnogo prijatelja i divan život. Nazdravimo u njegovu čast. G x."

Uzrok Smartove smrti nije otkriven. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "E News" je kontaktirao njegovog menadđera za odnose sa javnošću, ali još uvek nije dobio odgovor.

Vest dolazi nekoliko dana nakon što je Smart nastupio u The Comedy Store u Londonu 14. maja. Ovaj komičar, koji je bio član improvizacijske grupe The Comedy Store Players, trebao je ponovo da nastupi 28. maja. Nakon vesti o njegovoj smrti,  The Comedy Store Players je izrazila tugu zbog iznenadnog gubitka.

"Ovo nas je sve veoma pogodilo", tvitovala je The Comedy Store London 17. maja. "Izražavamo najiskrenije saučešće njegovoj porodici, prijateljima i kolegama iz grupe Players."

U međuvremenu, mnogo brojne kolege su odale počast Smartu progovorivši o njegovom nasleđu.

"To su strašne vesti", tvitovao je Dara O Braejn. "Veoma mi je žao što sam to čuo. Saučešće Endijevoj porodici i prijateljima; on je bio snaga radosti i nedostajaće nam mnogo."

U odgovoru na Grejsinu poruku, Idi Izard je napisao: "Veoma mi je žao što sam ovo čuo, Grejs. Endi je bio veoma smešan čovek i sjajan improvizator. Nedostajaće nam njegov talenat."

U međuvremenu, Kevin Bridžis se prisetio svog vremena provedenog sa Smartom, opisujući ga kao "veoma zabavnog i druželjubivog čoveka".

"Voleo sam vreme koja sam proveo s njim na festivalima tokom godina", dodao je u posebnom tvitu. "Saosećam se vama, Grejs."

Bivši voditelj emisije "The Great British Baking Show", Met Lukas, takođe je podelio kako će pamtiti Smarta.

"Draga Grejs, veoma mi je žao što sam čuo vesti", tvitovao je. "Tvoj otac je uvek bio tako ljubazan i prijateljski nastrojen. Poslednji put sam ga video kada smo zajedno snimali podkast i tada je bio velikodušan i smešan kao i uvek. Mat."

Smart je bio član grupe Vicious Boys sa Angelom Abelom pre nego što se pridružio Comedy Store Players. Kao duo, osvojio je nagradu Time Out Street Entertainer of the Year 1984. Pojavio se u emisiji "Wake Up London" i na kanalu Channel 4 u emisiji "The Tube". Smart se pridružio Comedy Store Players 1995. godine i zauvek će ostati u njihovim srcima.

"Mi, članovi Comedy Store Players, slomljenog smo srca", tvitovala je članica Džouzi Lorens. "Ne možemo opisati koliko će nam nedostajati. Bio je radost. Više se smejao od bilo koga koga smo poznavali. Radio je toliko lude stvari, ali uglavnom je naš mali svet učinio mnogo zabavnijim. Toliko smo ga voleli."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.