PREMINULA SRPSKA GLUMICA! Porodica saopštila TUŽNE VESTI - nakon kraće BOLESTI, izgubila BITKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 18:31

PREMINULA SRPSKA GLUMICA! Porodica saopštila TUŽNE VESTI - nakon kraće BOLESTI, izgubila BITKU

Pamtićemo je po ovoj ulozi...

Nakon kraće bolesti jutros je u Beogradu u 75. godini preminula glumica Nadežda Seka Mirković, saopštila je njena porodica.

Rođena je u Beogradu 1947, po zanimanju je dramski umetnik. Diplomirala je na Akademiji za pozorište, film i TV - Odsek glume 1972. godine u klasi prof. Milenka Maričića.

Ostvarila je brojne i zapažene uloge u Pozorištu na Terazijama i Beogradskom dramskom pozorištu. Zbog uloge Ane u seriji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Filip na konju" 1973. bila je gonjena od strane tadašnje komunističke vlasti.

Ikonopisom i religioznim slikarstvom bavi se od 1983. godine. Imala je samostalnu izložbu pod nazivom "Prepisivanje duhovnog" u galeriji "KORENI" 1988.

Zadnje četiri decenije bavila se ikonopisom i religioznim slikarstvom. Bila je glavni urednik časopisa "Beli orao". Objavljivala je tekstove-kolumne u časopisu "Država".

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.