PREMINULA GLUMAČKA LEGENDA NAKON DUGOTRAJNE BORBE SA RAKOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 19:59

PREMINULA GLUMAČKA LEGENDA NAKON DUGOTRAJNE BORBE SA RAKOM

Neka mu je laka crna zemlja

Pol Rubens, glumac najpoznatiji po ulozi Pija-vi Hermana, preminuo je u nedelju uveče nakon  borbe s rakom. Imao je 70 godina.

"Oprostite mi što nisam javno saopštio s čime se suočavam poslednjih šest godina", napisao je Rubens u saopštenju objavljenom na Instagramu nakon njegove smrti. "Uvek sam osećao ogromnu ljubav i poštovanje od svojih prijatelja, obožavalaca i podržavalaca. Toliko vas sve volim i uživao sam stvarajući umetnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za vas."

"Juče uveče smo se oprostili od Pola Rubensa, američkog glumca, komičara, pisca i producenta, čiji je omiljeni lik Pija-vi Herman oduševljavao generacije dece i odraslih svojom pozitivnošću, igrom mašte i verovanjem u važnost dobrote", napisao je Rubensov naslednik uz fotografiju. "Pol je hrabro i privatno godinama vodio borbu s rakom, sa svojom karakterističnom upornošću i duhovitošću. Darovit i plodan talenat, zauvek će živeti u panteonu komedije i u našim srcima kao dragoceni prijatelj i čovek izuzetnog karaktera i velikodušnosti duha."

Rubens je započeo svoju karijeru 1970-ih godina nakon što se pridružio komičarskoj trupi Groundlings u Los Anđelesu kao improvizator i pozorišni glumac. Godine 1980, predstavio je "Pi-vi Hermanovu emisiju", pozorišnu produkciju koja se fokusirala na fiktivni lik koji je razvijao godinama. Kako je Pi-vi postao kultni lik, Rubensova emisija je igrala pred rasprodanim salama pet meseci, i dobio je i specijal na HBO-u. Rubens je takođe ostao dosledan liku u svojim intervjuima i javnim pojavljivanjima.

Godine 1985, udružio se sa Timom Bartonom na filmu "Velika avantura Pi-vi Hermana", koji je bio prvi filmski nastup tog lika. Film je postigao kritički i komercijalni uspeh. Tri godine kasnije, Rubens se vratio u nastavku filma "Veliki cirkus Pija-vi Hermana", koji je režirao Randal Kleiser. Lik se prebacio na televiziju od 1986. do 1990. godine, na CBS-ovoj jutarnjoj emisiji "Kućica Pija-vi Hermana".

Rubensova slika obožavanog heroja iz detinjstva narušena je kada je 1991. godine uhapšen zbog nepristojnog ponašanja u bioskopu za odrasle u Sarasoti, Florida. U središtu nacionalnog sek*ualnog skandala, Rubens se udaljio od Pi-vi Hermana i počeo davanje intervjua pdod svojim imenom. Ponovo se nije vratio u ikoničku ulogu sve do 2010. godine, kada je obnovio "Pi-vi Hermanovu emisiju" na Brodveju i napravio nekoliko drugih pojavljivanja, uključujući "WWE Raw" i nekoliko digitalnih skečeva za "Funny or Die". Godine 2016, Reubens je su-scenarista i glumio u filmu "Pija-vi Hermanov veliki praznik" na Netfliksu, koji je bio nastavak filma "Veliki cirkus" iz 1988. godine. To je bio Rubensov poslednji filmski nastup pre njegove smrti.

Tokom svoje karijere, Rubens je igrao u raznim drugim projektima, uključujući super-herojsku komediju Kinka Ušera "Mystery Men" i biografski kriminalistički film Teda Dema "Blou". Takođe je imao pojavljivanja u televizijskim serijama kao što su "30 Rock", "The Blacklist", "Pushing Daisies" i "Reno 911!".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.