POZADINA SKANDALA! Evo ŠTA se zapravo KRIJE iza odluke princa Harija i Megan Markl koja TRESE javnost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POZADINA SKANDALA! Evo ŠTA se zapravo KRIJE iza odluke princa Harija i Megan Markl koja TRESE javnost!

Britanija ne spava ovih dana!

Princ Hari i Megan Markl su pre dva dana objavili da se povlače kao "viši" članovi britanske kraljevske porodice i da rade na tome da postanu "finansijski nezavisni". Ta vest uzburkala je ceo svet, a teorije o stvarnim razlozima ove njihove odluke ne prestaju da se nižu.

Dok pojedinci optužuju Megan da rastura kraljevsku porodicu, kao i da su odluku doneli na svoju ruku, ispostavilo se da se Hari ipak konstultovao sa porodicom pre donošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odluke. Međutim, šta stoji iza ove odluke?

A post shared by The Sussex Set | Podcast (@sussexset) on Jan 8, 2020 at 4:02am PST

 Britanska štampa na objavu Harija i Megan reagovala je naslovima poput: "šok", "sebično", "nerazumno" i slično.

Međutim, da su mediji obratili više pažnje i opipali puls etničkih zajednica, ne bi ih iznenadilo ovo saopštenje, primećuje Afua Hirč, autorka knjige “Brit(ish): On Race, Identity and Belonging", u svom tekstu objavljenom u "Njujork Tajmsu" pod naslovom "Crni Britanci znaju zašto Megan odlazi".

- Sa novim premijerom koji ispaljuje rasističke rafale efikasnije i od Donalda Trampa, sa Bregzitom koji sve više jača nacionalizam i želju da se proteraju imigranti i sa sve jačim buđenjem nostalgije za klasičnom kraljevskom porodicom, većina nas Britanaca želi da se iseli odavde - piše Afua.

Afua Hirč podseća i na to da je prvi naslov o Megan Markl u britanskim medijima sadržao reči poput "egzotičan DNK", i da je pritajeni rasizam uvek bio prisutan u izveštavanju o njoj.

 Već pri samom uvođenju Megan u kraljevsku porodicu, desio se ispad, kada je princeza Majkl od Kenta nosila rasistički broš. Kasnije se izvinila i Megan i javnosti zbog uvredljivog modnog detalja. Potom, ne zaboravimo slučaj voditelja Denija Bejkera koji je uporedio dete Megan i Harija sa šimpanzom i zbog toga je otpušten sa "BBC"-ja. Kada je Megan izdala svoj kuvar u dobrotvorne svrhe, nekako su uspeli da joj prišiju da time pomaže teroristima.

A post shared by Adán de la Paz (@psicoastros_89) on Jan 11, 2020 at 10:33am PST

Kada je Kejt Midlton bila gost urednik Hafington posta, javnost je sjajno reagovala. Isto se desilo kada je Hari uređivao BBC program, kao i kada je princ Čarls u dva navrata bio gost-urednik magazina "Country Life". Međutim, kada je Megan bila gost-urednik britanskog Voga, javnost se digla na noge i zasuta je otrovnim komentarima.

- To kako se javnost odnosi prema Megan dokazuje ono što mi i sami oduvek znamo: Bez obzira na to koliko ste lepi, sa kim ste u braku, čime se bavite, šta dobro činite za društvo, koliko ste lojalni, uvek će vas meriti na osnovu rase kojoj pripadate. Britansko društvo je takvo, rigidno, i i dalje postoji jaka veza između privilegije i rase. Ljudima koji nisu bele puti govori se da treba da budu zahvalni na onome što imaju, a ako im se ne dopada, da napuste zemlju. Britanija se oduvek vodi doktrinom superiornosti. Oni su ustanovili i ojačali instituciju robovlasništva i rasizma, regrutovali ljude sa Kariba iz Afrike i uz male nadoknade koristili ih kao radnu snagu. To se dešava i danas. Čini se da je Hariju i Megan to kristalno jasno. Čini se i da žele da omoguće Arčiju da raste daleko od takvog sveta. Setimo se samo da Arči nije dobio svoju titulu na rođenju.

BLAMČINA VEKA Kupio najveći i najskuplji šampanjac, a onda - KATASTROFA! Smejao mu se ceo klub (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.