Izvor: Svet plus, 31.Okt.2020, 11:47

Ovo su znakovi da se pas ne oseća sigurno uz vas!

Ako primetite da pas posmatra svaki vaš pokret, to bi moglo da znači da vam ne veruje, oseća se neugodno ili da se uz vas ne oseća sigurno. Ovo su znakovi da se pas ne oseća sigurno uz vas!

Dajte psu prostor i vreme i učinite da se oseća sigurno. Ovo su znakovi koji pokazuju da vas pas ne voli.

Ako sumnjate da mu niste omiljeni prijatelj, posmatranjem psa možete videti da li je on kraj vas samo nervozan ili vas zaista ne voli, kaže Karen Sueda, psihološkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za pse iz Los Anđeles Animal Hospital. Evo nekoliko znakova da se pas uz vas oseća nelagodno, ali i nekoliko saveta kako to možete promeniti.

1. Ako vam pas ne veruje – pratiće vaše pokrete

Primetite li da pas posmatra svaki vaš pokret – to bi moglo da znači da vam ne veruje ili da se s vama oseća pomalo neugodno.

2. Nije dobar znak ako ne uspostavlja s vama kontakt očima

Ponekad, pas koji vam ne želi biti blizu može vas pažljivo pratiti, a drugi put vas može namerno ignorisati. Stručnjak za pseće ponašanje Robert Kabral kaže kako treba paziti, pogotovo ako ne želi da vas pogleda ili se udaljava od vas svaki put kada pokušate da mu se približite.

– Psi će najčešće odabrati beg za razliku od borbe – kaže.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.