Ovo su najveći neprijatelji vitke linije

Izvor: Svet, 27.Mar.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najveći neprijatelji vitke linije

Istopiti kilograme nije nimalo lako, a mnogima se nažalost često dogodi da ih vrlo brzo i vrate. Kako vam se to ne bi događalo, potrebno je da promenite navike u prehrani i način života.
Evo šta savetuju nutricionisti i treneri slavnih, oni koji su zaslužni za savršena tela, na primer, Sofije Vergare i Kelija Ripa.
1. Metabolizam vam je sporiji
Što je manje kilograma na vagi, to znači da vaše telo sagoreva manji broj kalorija. Deblje osobe sagorevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << puno kalorija dok vežbaju, pa kada izgubite na kilaži, morate dobro da osluškujete zahteve svog tela za manjim brojem kalorija.
2. Manjak sna
Čim ste umorni, vaš se metabolizam usporava. Zato se dobro naspavajte jer ako ste neispavani, organizam stvara više hormona gerlina koji nas tera da više jedemo, a manje leptina, hormona koji nas zaustavlja u jelu. To je otkrila studija sa Univerziteta u Čikagu.
3. Nemate plan ishrane
Mnogi koji izgube višak kilograma vrlo brzo se vrate starim navikama ishrane. Koliko puta smo se za nekoliko izgubljenih kilograma počastili čizburgerom ili slasnim kolačem? Nezdrave obroke zamenite zdravim zamenama, a uvek gledajte da imate kod sebe nešto niskokalorično, da ne biste pali u iskušenje.
4. Lako izgubite volju
Teško je biti disciplinovan, složiće se svi, kad su u pitanju hrana i održavanje vitke linije. Istraživanja su pokazala da je u stvari preporučljivo tu i tamo “zgrešiti” dok ste na dijeti jer žudnja za hranom može još više da oteža proces održavanja vitke linije. Melisa Hartvig, autorka knjige The Whole30, savetuje da je najbolje da ujutru da vežbate i jedete zdravo, dok vam je motivacija još na visini. Ukoliko morate da pojedete nešto slatko ili kalorično, radije to uradite ujutru, jer ćete to tokom dana i da potrošite.
5. Isti režim vežbanja
Važno je da menjate način vežbanja kako bi se razgibali različiti mišići.
“Tako ćete izbeći umor”, objašnjava trener slavnih Ana Kajzer.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.