Ovo morate da probate: “Instagram” obrve” zaludele žene širom sveta!

Izvor: Svet, 06.Mar.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo morate da probate: “Instagram” obrve” zaludele žene širom sveta!

Ako niste verni pratilac instagramske scene, možda će vam pojam Instagram obrva zvučati vrlo nepoznato, ali u osnovi, radi se o obrvama koje su iscrtane i popunjene na specifičan način. Ovaj trend zaludeo je mnoge devojke širom sveta, i gotovo preko noći doživeo instant prihvaćenost među ljubiteljkama kozmetike, ali nisu svi fanovi ovakvog izgleda obrva.
Obrve bi trebale da uokviruju naše lice i daju definiciju čitavom izgledu. Izgled tankih, prepočupanih obrva >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ne nosi se više na licima mlađih generacija, a pre nekoliko godina trend vrlo debelih, dečačkih obrva zaludeo je svet.
Kao logičan nastavak trenda debelih obrva, nastale su instagramske obrve koje se odlikuju istaknutom iscrtanošću, gradijentnim prelazom koji je svetliji pri korenu obrve – i vrlo definisanim lukom i repom.

Što misle o ovome trendu prokomentarisali su i vizažisti. Internacionalno poznati vizažista i poznati Youtube savetnik za kozmetičke teme, Vejn Gos nije oduševljen ovim obrvama.
“Zamislite da kupite najlepšu sliku, i onda je stavite u najtamniji, najdeblji, najružniji okvir koji ste ikada videli – to se događa kad preterate s iscrtavanjem obrva”, poručio je Vejn.
Inače ovaj način iscrtavanja obrva dolazi od drag queen make upa u kome je sve namerno preterano i dramatično, i premda je drag oblik umetnosti i performansa, Gos smatra da ovakva tehnika šminkanja obrva nije obavezno primenjiva na svakome i svakodnevno, odnosno da retko kad na devojkama izgleda zaista dobro.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.