Ovo je prvi crtani film ikada! VIDEO

Izvor: Svet plus, 11.Sep.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je prvi crtani film ikada! VIDEO

Crtani filmovi su definitivno najbolji vid zabave, kako za one najmlađe tako i za starije generacije. Da li znate kada je zapravo nastao prvi crtać?

Iako se smatra da je Volt Dizni jedan od začetnika filmova za najmlađe, prvi crtani film nastao je 1908. godine u Francuskoj i zvao se "Fantasmagorie". Emil Kol došao je na ideju, da napravi dečju zabavu, tako što je uze tablu i kredu i nacrtao crtež. Minimalni crteži i potpuno nesvakidašnja radnja, posebno za današnje generacije, bile su dovoljne da ovaj režiser napravi pravo čudo i stvori prvi crtani film za decu. Evo kako je on izgledao:

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.