Ovo IME su dali SINČINI: Srbima je potpuno nepoznato, a značenje je NIKAD JAČE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 10:48

Ovo IME su dali SINČINI: Srbima je potpuno nepoznato, a značenje je NIKAD JAČE

Ovakvu originalnost odavno nismo videli i čuli, bravo.

Kako mediji prenose, Mina i Ognjen su nasledniku dali ime Perun. Inače, Perun je muško ime, bilo je ime vrhovnog Boga u slovenskoj mitologiji, on je bio gospodar groma i kiše. Iz ovog imena nastala su imena Perunka i Peka.

Ime "Perun“ izvodi je praslovenska reč, a izvodi se od indoevropskog korena „per“ odnosno „perk“ koji ima značenje „udariti“ (vrlo snažno, silovito udariti), „rasprsnuti“ >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sufiksa „un“ koji označava onoga koji izvršava radnju.

Podsetimo, Ognjen i Mina upoznali su se i zavoleli tokom rada na emisiji. Rođenje sina kruna je velike ljubavi koja se rodila između Ognjena i njegove prelepe koleginice Mine.

Njih dvoje su nedavno, u tajnosti, izgovorili sudbonosno "da".

- Istina je, venčali smo se. Želeli smo da to bude bez buke i da taj čin ostane samo za nas. Mi smo već živeli brak, sada je samo i na papiru. Ja sam želeo da se Mina preziva kao ja i sada nosi moje prezime, to sto je ostavila na Instagramu i svoje - to vas laže, da znate (smeh). - rekao nam je Ognjen.

Srbija Danas/Blic/Preno:A.R.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.