Izvor: Scandal.rs, 03.Dec.2015, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove namirnice nikako ne bi trebalo da podgrevate

Ukoliko i vi imate običaj da hranu naknadno podgrevate, povedite računa o tome šta smete, a šta nikada ne bi trebalo da pogrevate, jer pojedine namirnice gube svoje hranljive sastojke i supstance, a neke čak postaju i toksične na ovaj način.

Saznajte u nastavku koje namirnice nikako ne bi trebalo da podgrevate.

Crveno meso

Pečeno crveno meso ne treba podgrevati jer tokom termičke obrade ono menja strukturu u oblik koji ne odgovara našem telu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << Naime, kada se proteini iz mesa naknadno zagrevaju oni menjaju sastav, zbog čega ih organizam veoma teško vari, a osim tegoba sa varenjem, meso može postati i toksično.

Pročitajte i… Šampanjac kao lek: Zašto je dobro piti penušava vina?

Piletina

Isto kao i kod crvenog mesa, i kod živinskog mesa dolazi do promene u sastavu proteina što može izazvati probleme sa varenjem. Pileće i ćureće meso trebalo bi jesti isključivo hladno, bez ikakvog podgrevanja, posebno piletine, koja sadrži više proteina od crvenog mesa. Ukoliko ipak želite da pogrejete živinsko meso, neka to bude na slabijoj temperaturi i duže zagrevajte.

Ostatak teksta pročitajte ovde: Ove namirnice nikako ne bi trebalo da podgrevate

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.