Ove greške svi pravimo sa cipelama i patikama!

Izvor: Svet plus, 31.Avg.2016, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove greške svi pravimo sa cipelama i patikama!

Bilo da su skuplje ili jeftinije, svi želimo da nam cipele i patike duže traju, a baš u tim situacijama pravimo greške kojima skraćujemo njihov životni vek.

Da bi nam cipele ili patike duže trajale, moramo da vodimo računa o njima. Iako mislimo da ih pazimo, greške se uvek potkradaju, a ove su samo neke od njih:

PERETE PATIKE U MAŠINI ZA VEŠ:

Na ovaj način vi narušavate njihov kvalitet jer one nisu otporne na veš mašinu, a ovim postupkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << uništavate lepak koji se nalazi u njima, i zato đon patika brzo strada.

NOSITE BRUŠENU KOŽU PO KIŠI:

Cipele napravljene od brušene kože nikako nemojte nositi po kišnom vremenu jer se time nepovratno oštećuju.

NE KORISTITE SREDSTVA ZA ODRŽAVANJE:

Svaka cipela, napravljena od bilo kog materijala, ima način na koji treba da se tretira. Zato obavezno istražite koje je sredstvo najbolje za obuću koju imate i koristite ih po uputstvu.

PREVIŠE IH NOSITE:

Postoji kod žena izraz "Zaljubljena sam u svoje nove cipele" ali ako želite da izgledaju novo što duže, to znači da ih povremeno skinete, jer što ih duže i konstantno nosite, one će se razgaziti, a tu štetu ne može niko popraviti.

DAJTE IM VAZDUHA:

Baš kao i ljudskoj koži, i cipelama je potrebno da "dišu". Zato ih nikako ne odlažite u cipelarnik na duži vremenski period, te ih s vremena na vreme obavezno provetrite.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Pet najvećih grešaka koje radite s cipelama i patikama

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2016, 08:53

Skuplje i kvalitetnije ili jeftinije – bez obzira na to kakve cipele imamo, svi želimo da one što duže budu nosive. Naravno, u tom slučaju moramo se pravilno brinuti o njima i održavati ih, a u tom procesu uvijek nam se potkrade greška. Obućari otkrivaju koje su to najveće greške koje radimo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.