Ove fraze izbacite iz rečnika! Destruktivno utiču na naše mentalno zdravlje i napredak!

Izvor: Svet plus, 26.Nov.2020, 12:39

Ove fraze izbacite iz rečnika! Destruktivno utiču na naše mentalno zdravlje i napredak!

Neke reči bi trebalo da izbacimo iz rečnika, ali ne zato što su same po sebi loše, već zato što ih koristimo na takav način da destruktivno utiču na naše mentalno zdravlje i lični napredak. Ove 4 fraze izbacite iz rečnika! 

Reči su vrlo moćne. Mogu nekoga da podignu u nebesa, ali i bace na samo dno. Reči mogu da nas odvedu do cilja, ali i da uspore naš napredak.

"Palice i kamenje mogu da nam slome kosti, ali reči mogu da nam promene mozak", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Belinda Anderson, lajf kouč i instruktorka velnes duhovnih vežbi na Fidžiju i Baliju.

Po njenom mišljenju, neke reči bi trebalo da izbacimo iz rečnika, ali ne zato što su same po sebi loše, već zato što ih koristimo na takav način da destruktivno utiču na naše mentalno zdravlje i lični napredak.

1. Trebalo bi

Koliko puta u danu ponovite to? I onda se osećate krivim kada to ne učinite. Umesto toga recite: Planiram da idem na trčanje. Ako to danas i ne "odradite" samo vam je propao plan, a ne ono "što bi trebalo" da uradite, kaže Anderson.

2. Nikada

"Nikad ne reci nikad" je stara uzrečica koje se mnogo puta setimo. Ali, reč "nikada" je jedan od glavnih "stopera" u našem ličnom napretku. Nikada neću uspeti da izgubim toliko kilograma... Sa takvim stavom, verojatno i nećete, jer ste se već u startu osudili na poraz, objašnjava psiholog Kejt Kamins.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.