Ove biljke podstiču zdravlje pluća

Izvor: Svet, 03.Jan.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove biljke podstiču zdravlje pluća

Svi već znamo da je zdravlje pluća ključno za održavanje zdravlja celokupnog organizma jer su pluća ta koja telo snabdevaju kiseonikom, a uklanjaju azot dioksid. Pluća su takođe zaslužna i za filtraciju malih krvnih ugrušaka iz vaših vena.
Foto: Guliver/Thinkstock



Iako smo svesni važnosti funkcije pluća, povećana zagađenost vazduha i poremećaji u disanju mogu uzrokovati probleme u radu pluća. Pušenje, manjak vitamina A, neki lekovi pa čak i >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << traumatična iskustva mogu uzrokovati stanja kao što su astma, emfizem, bronhitis, tuberkuloza, pneumonija i rak.
Ipak, postoje biljke koje potiču zdravlje i funkcionisanje pluća. Deluju tako da smanjuju nakupljanje mukusa, štite ćelijsku membranu, podstiču funkcionisanje mozga i cirkulaciju, što pomaže u dotoku hranljivih materija u svaku telesnu stanicu.
Divizma
I cvet i lišće divizme imaju moćna lekovita svojstva i mogu se uspešno koristiti u borbi protiv prehlade, bronhitisa, gripa, emfizema i laringitisa. Divizma može pomoći u uklanjanju sluzi iz grla. Ima blago sedativno delovanje i može ublažiti bolove i poteškoće u radu respiratornog sistema. Jedno istraživanje je pokazalo da divizma ima antikancerogeno delovanje i može pomoći u prevenciji raka pluća.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.