Ovako zadrugari PROSLAVLJAJU NIKOLJDAN: Radanovići ispoštovali SVE OBIČAJE, Car kao da ZA BOGA ČUO NIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2023, 17:07

Ovako zadrugari PROSLAVLJAJU NIKOLJDAN: Radanovići ispoštovali SVE OBIČAJE, Car kao da ZA BOGA ČUO NIJE

Danas polovina Srba ide na slavu, a druga polovina dolazi u goste. Mnogi zadrugari i bivši zadrugari slave danas kućnog zaštitnika, Svetog Nikolu.

Nikoljdan je najčešća srpska krsna slava. Slavi se  danas, 19. decembra i posvećena je Svetom Nikoli, zaštitniku dece, učenih ljudi, trgovaca, mornara, putnika uopšte.

Ova svetkovina je poznata po tome što je veliki broj poznatih ličnosti obeležava, a među njima je i poznati pevač Sloba Radanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << . On je putem društvenih mreža podelio fotografiju slavske sveće, kolača, žita i vina, prateći tradicionalne običaje.

Pevač je rano jutros otišao u crkvu kako bi mu sveštenik osveštao slavski kolač, a tom prilikom je usnimio svoju suprugu Jelenu, koja je uvijala slavski kolač u krpu, te ga ispratila na liturgiju.

- Kqad Jeja Radanović napravi kolač - pohvalio je Sloba suprugu Jelenu Radanović.

Osim ljudi sa estrade, slavu su danas proslavili su i obeležili i bivši zadrugari, među kojima su budući roditelji, Aleksandra Nikolić i Filip Car, kao i njihova nekadašnja cimerka, Milica Veselinović.

- Posti uz bakalar, oslić i kozice, ka sam premršav da bih postio. Srećna slava - napisao je Car dragoj i pobednici "Zadruge" uz fotografiju mrsnog kačkavalja i pršute.

Dok Aleksandra i Car proslavljaju u svom domu uz određena nepoštovanja posle slave, Maja Marinković je Svetog Nikolu obeležila u "Eliti", gde trenutno boravi, a njen otac, Taki Marinković, poslao joj je emotivno pismo.

Srbija Danas/društvene mreže/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.