Ovacije za APOCALYPTICU u Hali Sportova! FOTO

Izvor: Svet plus, 06.Apr.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije za APOCALYPTICU u Hali Sportova! FOTO

Sinoć se Hala Sportova Ranko Žeravica orila od sjajne muzike finskih čelista Apocalyptica i horskog pevanja mnogobrojnih fanova.

Proslavljajući dvadeset godina od čuvenog albuma ’’Plays Metallica By Four Cellos’’, harizmatični Finci su celokupnu set listu posvetili Metallici, svirajući dva i po sata hitove kultnog američkog benda. Koncert je podeljen u dva dela – prvi, koji je počeo numerom ’’Enter Sandman’’, sviran je akustično, na četiri čela i pesme >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << su izvođene istim redom kojim se nalaze na albumu, pa je publika uživala u ’’Unforgiven’’, ’’Sad But True’’ i ’’Wherever I May Roam’’.

U drugom delu pridružio im se sjajni bubnjar Mikko Siren, te je koncert dobio na dinamici i fanovi su horski pevali ’’Fade To Black’’, ’’For Whom The Bell Tolls’’, ’’Orion’’ i ’’Battery’’, koja je prvi put izvedena uživo. Iako je svirao sa nogom u gipsu, čelista Paavo Lotjonen je hrabro pratio Eiccu i Perttua u slemovanju i headbangingu, dok je Antero Manninen u potpunosti opravdao svoj nadimak Mr.Cool.

Bilo je očigledno da i bend i publika maksimalno uživaju u koncertu, razmenjujući neverovatnu energiju koja je kulminirala maestralnim bisom i legendarnim numerama Metallice – ’’Nothing Else Matters’’ i ’’One’’. Poklonivši se publici koja im ovacijama nije davala da napuste scenu, momci iz Apocalyptice su obećali da će ponovo doći u Srbiju.

Sudeći po reakcijama kritike i fanova, Finci su opravdali sva očekivanja i zadali domaći zadatak kako bi jedan svetski koncert trebao da zvuči i izgleda.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Sjajno veče sa finskom čelistima: Nezaboravni detalji sa nastupa Apokaliptike (FOTO)

Izvor: Story, 06.Apr.2017

Sinoć se Hala Sportova Ranko Žeravica orila od sjajne muzike finskih čelista i horskog pevanja mnogobrojnih fanova..

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.